NHL:n vapaiden markkinoiden kuumin yhä vapaana oleva nimi, Colorado Avalanchessa tykkikauden pelannut Nazem Kadri pohtii yhä tulevaa osoitettaan.

Useammankin seurojen kerrotaan olevan 31-vuotiaan keskushyökkääjän kintereillä. Pohjois-Amerikasta kantautuvien huhujen mukaan Calgary Flames olisi jo tehnyt ”megatarjouksen” Kadrin leirille. Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedmanin mukaan sopimus albertalaisseuraan on kuitenkin kaukana toteutumisesta.

– Nazem Kadrin päätymisestä Calgaryyn: joidenkin raporttien mukaan Calgary olisi jo tehnyt ”megatarjouksen”, mutta en itse usko tähän ainakaan perjantain tietojen mukaan. Uskon, että osapuolet ovat kyllä olleet yhteydessä. Uskoakseni Flames yrittää kuitenkin olla varovainen asian suhteen, toimittaja pohtii 32 Thoughts -podcastissaan.

– Mikäli Flames todella yrittää saada Kadrin, en usko sopimuksen olevan erityisen massiivinen. He yrittävät ajatella järkevästi sen jälkeen, mitä Johnny Gaudreaun tapauksessa kävi. Vaikka he pitävät pelaajasta ja yrittivät jo aiemmin hankkia hänet pelaajakaupalla, en usko massiivisiin tarjouksiin.

Friedman uskoo Kadrin olevan yhä vapailla markkinoilla siitä syystä, että useammat seurat yrittävät parhaillaan raivata palkkakattonsa alle tilaa tähden hankkimiseksi.

– Sen mukaan mitä olen kuullut, Kadrin leiri odottaa tiettyjen seurojen tekevän tilaa palkkakattoonsa sopimusta varten. Colorado on yhä mukana pelissä, kuten myös New York Islanders. Uskon, että myös jotkut muut seurat ovat kertoneet Kadrin leirille, että ”tässä on tarjouksemme, mutta tarvitsemme aikaa mahduttaaksemme sopimuksen katon alle”, Friedman arvioi.

Kadrilla on allaan elämänsä kausi. Kanadalaiskonkari mätti runkosarjan 71 ottelussa komeat tehot 28+49=87.