Kärpät kertoi nettisivuillaan, että tuore maailmanmestari ja olympiavoittaja Marko Anttila siirtyy Ilveksestä Ouluun yksivuotisella sopimuksella.

– Aika nopeasti se päätös lopulta syntyi. Aten (Ohtamaa) kanssa puhuttiin MM-kisojen aikana siitä, ettei minulla ollut vielä hajuakaan, mihin menen, Anttila taustoitti.

– Atte ilmeisesti vinkkasi tuonne johtoportaan suuntaan asiasta, ja kisojen jälkeen aloitettiin neuvottelut. Kärpät on organisaatio, joka on tottunut menestymään.

– Alkuun oli ehkä ajatus lähteä ulkomaille, mutta kun tällainen mahdollisuus tuli vastaan, niin siihen piti tarttua. Kyllä menestyminen on mielessä.

Pelaaja ei esittelyitä kaipaa, mutta todetaan silti: Anttila on isokokoinen alaketjuihin sopiva raataja, joka pystyy tekemään isoja – jopa legendaarisia maaleja – tärkeissä paikoissa.

– Yritän olla mukava äijä kopissa. Vahvuuksiani koon lisäksi ovat alivoimapelaaminen ja hyvä kahden suunnan pelaaminen. Niitä lähdetään tuomaan tuohon porukkaan.

Anttila pelasi viime kaudella Jokereissa KHL:ää ja Ilveksessä Liigaa 40 ja 24 ottelussa. Ensiksi mainitussa saldo oli 6+5=11 ja jälkimmäisessä 3+3=6.