Kokenut 37-vuotias konkarihyökkääjä Juhamatti Aaltonen pelaa ensi kaudella Mikkelin Jukureissa. Hän teki seuran kanssa toukokuussa yksivuotisen sopimuksen.

Aaltonen on pelannut tähän mennessä Liiga-urallaan 521 ottelua runkosarjassa (151+201=352) sekä 96 ottelua pudotuspeleissä (19+34=53). Hän on edustanut Kärppiä, Pelicansia sekä HIFK:ta. Leijonien paidassa mies on pelannut viidet MM-kisat ja yhdet olympialaiset voittaen MM-kultaa (2011) sekä olympiapronssia (2014). Häneltä löytyy kokemusta myöskin KHL:stä ja SHL:stä.

Kärppien riveissä Aaltonen on juhlinut Suomen mestaruutta kolme kertaa. Viime kaudella hän pelasi joukkueessa 58 ottelua runkosarjassa tehoin 14+21=35 sekä seitsemän ottelua pudotuspeleissä pistein 1+2.

Aaltonen kertoi Yle Urheilun haastattelussa syyt sille, miksi hän päätti siirtyä Jukureihin. Yksi suurimmista tekijöistä siirron taustalla oli tarjolle tullut suuri rooli muun muassa Petrus Palmun sekä Aatu Rädyn lähdettyä joukkueesta viime kauden jälkeen.

– Tuli sellainen fiilis, että haluan jotain uutta ja paikan, jossa voisin olla luova. Olli Jokisen kanssa juttelin, niin syntyi tunne, että täällä voisi olla uusi startti, Aaltonen tuumi.

Vaikka Aaltonen onkin jo 37-vuotias, hän ei ole lähdössä Mikkeliin jäähdyttelemään.

– Vaikka onkin vanha, niin haluaa olla vielä parempi ja haluaa myös todistaa itselleen, että pystyy olemaan parempi. Ellei olisi edelleen kunnianhimoa, en olisi tässä, Aaltonen sanoi.

Sekä itselleen henkilökohtaisesti että koko Jukurien joukkueelle Aaltonen on asettanut korkeat tavoitteet.

– Parempi kausi kuin viime kausi. Uran paras kausi, räjäytetään pankki Mikkelissä ja mennään mitalipeleihin.