NHL:ssä syntyi äskettäin valtava kohu, kun Colorado Avalanchen Cale Makar iski Edmonton Oilersia vastaan pudotuspelien kolmannen kierroksen avausosassa pitkien tutkintojen jälkeen hyväksytyn maalin.

Oilers-valmennus haastoi maalin vedoten paitsioon. Avalanchen Valeri Nitshushkin näytti olevan hyökkäysalueella kiekon ylitettyä siniviivan.

Maalin hyväksymistä on kyseenalaistettu ja perattu jälkeenpäin isosti. Tilannetta on tulkittu muun muassa niin, että kiekko ei ollut Makarin hallussa sen ylitettyä viivan. Näkemysten mukaan hän koski kumilätkään ottaen sen itselleen vasta, kun kollega oli ehtinyt tulla hyökkäysalueelta siniviivan päälle.

Teemu Selänne otti asiaan kantaa Twitter-tilillään.

– Olisin ollut valmis lyömään mitä tahansa vetoa, että aivan selkeä paitsio. Ekaa kertaa näin tämänlaisen tilanteen, missä maali hyväksytään…

– Ja mielestäni kiekko oli koko ajan hallussa ja tuskin Makar edes näki tuota paitsiossa olevaa pelaajaa… Erikoinen tuomio… Coloradossa kaudella 2003-04 pelannut Stanley Cup -voittaja mietti.

Teemu Selanne

@TeemuSel8nne

Antti Mäkinen

@makinenantti
Viime yön Makar ja paitsio selvitettynä erinomaisesti Ex-päätuomarin kertomana ⬇️⬇️

Dave Jackson

@ESPNRefNHL
Here is an explanatory video on the Makar offside challenge last night. I’ve slowed the play down but the rule application is the same, regardless of speed. Player’s intent does not matter, it could have happened by accident.
Olisin ollut valmis lyömään mitä tahansa vetoa ,että aivan selkeä paitsio ,ekaa kertaa näin tämänlaisen tilanteen ,missä maali hyväksytään… ja mielestäni kiekko oli koko ajan hallussa ja tuskin Makar edes näki tuota paitsiossa olevaa pelaajaa… erikoinen tuomio…

Colorado voitti kyseisen ottelun erikoisin numeroin 8-6. Ottelusarjan kiinnitykset ovat Avsille 1-0.