Pelicansin riveistä tuttu tshekkivahti Patrik Bartosak on ongelmissa virkavallan kanssa. 29-vuotias veskari hyökkäsi isänsä Dusan Bartosakin kimppuun kohtalokkain seurauksin.

– Patrik hyökkäsi kimppuuni lauantaina (4.6.). Valitettavasti olen tällä hetkellä työkyvytön. Ilmoitin asiasta poliisille, koska tämä ei ollut ensimmäinen kerta, isä-Dusan kommentoi tshekkiläiselle iSport.cz-sivustolle.

Bartosak oli tarttunut isäänsä kurkusta, raahannut rappukäytävää pitkin ja lyönyt tämän päätä naapurin ovea vasten.

– Vanhemmat tekevät lähes mitä tahansa lastensa puolesta, mutta jos yrittäisin peitellä tai vähätellä tätä asiaa, olisin vastuussa siitä, jos jollekin sattuu jotain vielä pahempaa tulevaisuudessa. En halua tämän jatkuvan, Dusan sanoi.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Bartosak on ollut vaikeuksissa vastaavanlaisten tapausten vuoksi. Muun muassa marraskuussa 2017 hänet tuomittiin syylliseksi perheväkivallasta. Tuolloin hän yritti kuristaa amerikkalaisen tyttöystävänsä.

Samaan aikaan Bartosak oli Los Angeles Kingsin sopimuspelaaja, mutta tuomion saadessaan hän sai lähtöpassit seurasta välittömästi. Hän palasi sen jälkeen kotimaansa pääsarjaan HC Vitkovicen joukkueeseen.

Vuoden 2019 lopulla Bartosak jäi puolestaan kiinni rattijuopumuksesta kotimaassaan. Hän oli siirtynyt juuri kaudeksi 2019-2020 HC Ocelari Trinecin joukkueeseen, mutta hän joutui omien ongelmiensa vuoksi keskeyttämään kautensa jo marraskuussa.

– Jouduin henkilökohtaisiin ongelmiin, jotka pakottivat minua keskeyttämään urheilijan urani. Taistelen mielisairauden kanssa, jota valitettavasti käsittelen alkoholin avulla. Olen tietoinen tilanteestani, olen hakenut ammattiapua ja hoitoa. En voi jatkaa urheilu-uraani tällä hetkellä, Bartosak kommentoi tuolloin.

Sittemmin Bartosak on siirtynyt Liigaan ja asettunut aloilleen Lahteen. Hän on pelannut Pelicansissa kahden viime kauden aikana, minkä lisäksi hän pelasi viime kaudella myöskin KHL:ssä. Bartosak on perustanut myös perheen, johon kuuluvat vaimo ja kaksi lasta. Isänsä sanojen mukaan Bartosak ei kuitenkaan ole vieläkään päässyt täysin yli ongelmistaan.

Bartosak on pelannut Tshekin maajoukkueessa MM-kisat keväällä 2019 ja kuulunut maan olympiajoukkueeseen kahdessa edellisessä turnauksessa. Hänellä on sopimus Pelicansin kanssa myöskin ensi kaudesta.