The Athletic: NHL:n suomalaissensaatio saa jättisopimuksen!

© Kuva: Getty Images

St. Louis Bluesin kanssa sopimuksensa tähän kauteen päättävä maalivahti Ville Husso on saamassa kesällä ison palkankorotuksen.

The Athletic -sivuston asiantuntija Dom Luszczyszyn laskelmoi, että 27-vuotias suomalainen voi saada NHL:n vapailta markkinoilta nelivuotisen ja 20 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen.

Luszczyszyn käytti Husson sopimuksen arvioimisessa vertailukohtana Boston Bruinsin maalivahdin Linus Ullmarkin sopimusta. Ruotsalaistorjuja allekirjoitti viime kesänä 27-vuotiaana nelivuotisen ja 20 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen.

Husson korkea hintalappu johtuu vapaiden markkinoiden vähäisestä maalivahtitarjonnasta.

– Tällä hetkellä ei ole montaa ykkösvahdin tasoista kaveria vapaana, mutta Hussolla on potentiaalia sellaiseksi, Luszczyszyn kirjoittaa.

Jordan Binningtonilta Bluesin ykkösvahdin tontin yllättäen ryövännyt Husso pelasi runkosarjassa 40 ottelua komealla torjuntaprosentilla 91,9. Pudotuspelien seitsemässä ottelussa suomalaisen torjuntaprosentti oli kuitenkin vaatimaton 89,0.

– Husson taso hiipui hieman kauden edetessä, eikä hän pelannut erityisen vahvasti pudotuspeleissä. Husson kohdalla perusta on kuitenkin kunnossa ja hän voi olla jollekin NHL-seuralle vastaus ongelmiin. Husso ja hänen lyhyt CV:nsä on riski, mutta tämä riski on ottamisen arvioinen, kun huomioi hänen viime kauden esityksensä. Husson tulevaa sopimusta voidaan verrata Ullmarkin viime vuonna tekemään sopimukseen. Hussolla on kuitenkin enemmän potentiaalia kuin Ullmarkilla silloin, Luszczyszyn arvioi.