Colorado Avalanchen siirtotakarajalla Montreal Canadiensista hankkima Artturi Lehkonen on osoittautunut odoteusti kullanarvoiseksi pudotuspelipelaajaksi Avalanchen matkalla Stanley Cupin finaaleihin..

Tuorein osoitus 26-vuotiaan turkulaisen pudotuspelikyvyistä saatiin laitahyökkääjän ratkaistua jatkoajalla joukkueelleen paikan Stanley Cupin finaaleissa varhain tiistaiaamuna. Avalanchen pitkäaikainen supertähti Nathan MacKinnon ylistää aliarvostettua suomalaisduunaria estoitta The Athleticin haastattelussa.

– Juuri tämän takia tuollaisia pelaajia kaupataan siirtotakarajalla. Juuri nyt antaisin vaikka 10 ykköskierroksen varausta vaihdossa hänestä, MacKinnon ylisti.

Avalanche antoi vaihdossa Lehkosesta maaliskuun siirtotakarajalla lupaavan, ykköskierroksella varatun puolustaja Justin Barronin sekä toisen kierroksen varausvuoron. Montreal Canadiens otti puolestaan kontolleen puolet Lehkosen loppukauden palkasta.

Lehkonen on nakuttanut kevään 14 pudotuspelissä nyt tehot 6+5=11. Mies johdatti joukkueensa Stanley Cupin finaaleihin nyt toisena kesänä peräkkäin.