Suomalaiset vedonlyöjät ovat tarttuneet hanakasti ruotsalaisen peliyhtiö NordicBetin vetokohteeseen siitä, pääsisikö Jukka Jalonen vihdoin ensi kaudella valmentamaan NHL:ään.

Kova usko kultaluotsia kohtaan ei ole ihme: Jalonen on luotsannut miesleijonat kolmeen maailmanmestaruuteen, olympiakultaan ja onpa vyöllä myös alle 20-vuotiaiden MM-kulta ja Suomen mestaruus.

NordicBet on jo joutunut suomalaisten innokkuuden takia pariin otteeseen madaltamaan kerrointaan. Jalosen ensi kauden pestistä rahat tulisivat takaisin vedonlyöjille enää 5,5-kertaisesti, mikäli Jalosen siirto rapakon taakse tapahtuisi.

Jalosen NHL-pesti ei tunnu enää utopistiseltä, vaikka suomalaisluotsien tie tarunhohtoiseen on ollut tukossa kautta historian. Jopa itse Wayne Gretzky turhautui näkemäänsä surullisen huonoon puolustuspelaamiseen, kun Edmonton Oilers hävisi Colorado Avalanchelle NHL:n pudotuspelien kolmannen kierroksen avausmatsissa maalein 6-8.

Jalonen tietää kuinka, joukkuepuolustus asetellaan uomiinsa. Suomi päästi kultaisten MM-kotikisojen alkulohkon seitsemässä pelissä viisi maalia.