NHL:n parhaisiin maalintekijöihin lukeutuvan Alex DeBrincatin nimi on noussut kuumimpiin siirtohuhuihin.

Daily Faceoff -sivuston sisäpiiritoimittaja Frank Seravalli kertoo, että Chicago Blackhawksia edustava DeBrincat tullaan kauppaamaan ”minä hetkenä hyvänsä”.

– DeBrincatin kauppaamisen suhteen kysymys on tällä hetkellä enemmänkin ”milloin se tapahtuu”, kuin ”jos se tapahtuu”. Tapahtuuko vaihtokauppa jo tänä kesänä vai vasta siirtorajalla? Seravalli kertoo.

DeBrincat teki tällä kaudella runkosarjan 82 ottelussa komeat 41 maalia ja 78 tehopistettä. 24-vuotias yhdysvaltalainen on takonut edellisen neljän kauden aikana enemmän maaleja kuin esimerkiksi NHL:n supertähdet Nathan MacKinnon tai Brad Marchand.

Seravallin mukaan Blackhaws haluaa muokata joukkuettaan uuteen suuntaan.

– Kyllähän se vaikuttaa oudolta, että uudelleenrakennusvaihetta käyvä joukkue aikoo kaupata uransa huipulla olevan maalintekijän. Muistakaan kuitenkin nämä kolme asiaa: 1. DeBrincat on Blackhawksin paras vaihtonappula, jonka avulla he voivat kasata palasia tulevaisuuttaan varten; 2. Kun Blackhawksin uudelleenrakennus päättyy, DeBricat tulee olemaan NHL:n standardeilla keski-ikäinen pelaaja; 3. DeBricantin sopimus päättyy tähän kauteen ja hänellä on oikeus hyväksyä yhdeksän miljoonan dollarin palkan takaava perustarjous – Blackhawksin pitäisi maksaa hänelle myös ylimääräistä, jos he haluaisivat pitää tähtihyökkääjänsä heikosti menestyvässä joukkueessa, Seravalli taustoittaa.

DeBrincatin nykyinen 6,4 miljoonan dollarin palkalla varustettu sopimus päättyy kesällä 2023. 171-senttinen hyökkääjä on Blackhawksin vuoden 2016 toisen kierroksen varaus.