Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyssodan takia IIHF:n alaisista arvoturnauksista ulos suljettu Venäjän jääkiekkoliitto aikoo kaikesta huolimatta järjestää perinteisen Channel One Cup -turnauksen ensi joulukuussa.

Venäjän jääkiekkoliiton varapuheenjohtajan ja Pietarin SKA:n päävalmentajan Roman Rotenbergin mukaan osallistujamaat ovat jo suurin piirtein selvillä. Viime vuoden turnauksessa nähdyn Suomen, Ruotsin, Tshekin ja Kanadan sijaan ”Venäjän EHT-turnaukseen” osallistuu Valko-Venäjä ja Kazakstan. Turnauksessa nähdään myös Venäjän nuorista tähdistä kasattu hupailujoukkue.

– Maailman tilanne voi muuttua milloin vain, joten keskustelut osallistujien suhteen on vielä työn alla. Aiomme järjestää Channel One Cup 2022 -turnauksen ja popularisoida jääkiekkoa itse, jotta olisimme valmiita, kun asiat palaavat normaaliksi. Venäjän maajoukkueen lisäksi mukana on nuorista venäläistähdistä kasattu joukkue, joka on samanlainen kuin Pohjois-Amerikan nuorista tähdistä kasattu joukkue vuoden 2016 World Cupissa. Myös Kazakstan ja Valko-Venäjä ovat lupautuneet osallistua, Rotenberg kertoo venäläisellä Match TV -kanavalla.

Channel One Cup on ollut vuodesta 1967 lähtien osa Euro Hockey Touria. Moskovan EHT-turnaus järjestettiin viime vuonna ennen olympialaisia 15.-19. joulukuuta. Suomi voitti Channel One Cup -turnauksen kaatamalla Venäjän finaalissa lukemin 3-2.