Ville Husso pelasi huikean kauden NHL:ssä. Suomalaisvahti pelasi 40 ottelua torjuntaprosentilla 91,9. Runkosarjan lopussa hän nousi St. Louis Bluesin ykkösvahdiksi, mutta menetti aseman jälleen pudotuspeleissä Jordan Binningtonille.

Hussolla ei ole enää sopimusta ensi kaudesta. Hän on samalla yksi vapaiden markkinoiden kuumimmista maalivahtinimistä.

The Athleticin toimittaja Dom Luszczyszyn listasi hiljattain NHL:n kymmenen kiinnostavinta maalivahtia, joilla ei ole sopimusta ensi kaudesta. Husso oli listalla kolmosena.

Luszczyszy uskoo, että Husso tulee saamaan jättimäisen sopimuksen tänä kesänä. Hän arvioi, että suomalainen saa samankaltaisen sopimuksen Linus Ullmarkin kanssa. Ruotsalaisvahti solmi Boston Bruinsin kanssa nelivuotisen diilin, joka takaa hänelle 5 miljoonan dollarin vuosipalkan. Sopimuksen kokonaisarvo on 20 miljoonaa dollaria.

Suomalaisvahdeista kaikkein arvokkaimman sopimuksen on solminut Tuukka Rask. Hänen diilinsä oli aikanaan Bostonin kanssa 56 miljoonan dollarin arvoinen.