Maalivahti Villen Husson tulevaisuuden suunnitelmat ovat olleet NHL:ssä läpi kesän iso puheenaihe. 27-vuotiaan helsinkiläisen sopimus St. Louis Bluesin kanssa päättyy heinäkuussa.

NHL:n sisäpiiritoimittajan Andy Stricklandin tietojen mukaan Husson tilanteessa onkin nyt tapahtunut sellainen käänne, että Blues olisi sittenkin kiinnostunut pitämään suomalaisvahti joukkueessa myös ensi kaudella.

– Odotan, että Blues yrittää vielä tosissaan tehdä jatkosopimuksen Husson kanssa. Husso rakastaa olla St. Louisissa ja hänellä on hyvät välit Jordan Binningtonin kanssa, Strickland valaisi tilannetta.

Bluesin suuri haaste tulee olemaan Husson jatkosopimuksen mahduttaminen palkkakaton alle. Suomalaisvahdille povataan roimaa palkankorotusta uuteen sopimukseen.

Bluesin ykkösvahdin tontin Binningtonilta ryövännyt Husso pelasi runkosarjassa 40 ottelua komealla torjuntaprosentilla 91,9. Pudotuspelien seitsemässä ottelussa suomalaisen torjuntaprosentti oli 89,0.