Chicago Blackhawksin seuralegenda Patrick Kanen nykyinen sopimus kattaa vielä tulevan NHL-kauden.

NHL-historian kenties paras yhdysvaltalaispelaaja on joutunut kolmen Stanley Cup -voiton jälkeen hinaamaan taantunutta seuraa vuodesta toiseen lähes yksin ilman todellisia menestysmahdollisuuksia. Uudelleenrakennuksen keskellä olevan Blackhawksin uskotaan kauppaavan kesän aikana toisaalle myös Kanen tutkapari Alex DeBrincatin, minkä uskotaan vaikuttavan myös Kanen haluun tehdä jatkosopimus seuransa kanssa.

New York Postin pitkäaikainen NHL-sisäpiiritoimittaja Larry Brooks nostaa esille mahdollisuuden sille, että Blackhawks vauhdittaisi jälleenrakennustaan kauppaamalla Kanen ensi kauden siirtotakarajalla New York Rangersiin siinä tapauksessa, ettei supertähti ole kiinnostunut jatkosopimuksesta nykyisen seuransa kanssa.

– Nostin aiheen esille jo kauden alussa ja teen sen uudestaan – enkä todennäköisesti viimeistä kertaa: mitä jos Rangers hankkisi Kanen vuokrapelaajaksi nyt, kun seura jäi kuluneella kaudella Tampa Bayn jalkoihin? Jonathan Toewsin nimi (mahdollisena siirtokohteena) on poissa laskuista, Brooks pyörittelee.

Kane on vihjaillut aiemmin halustaan jatkaa uransa loppuun Chicagossa, mutta muiden kärkipelaajien pois kauppaaminen saattaa toimia 33-vuotiaalle taiturille houkuttimena hakea uran neljättä Stanley Cupin voittoa jossain toisaalla.