Edmonton Oilersissa mietitään kuumeisesti, mitä tehdä Jesse Puljujärven kanssa. Suomalaishyökkääjälle pitäisi rustata jatkosopimus tai hänet pitäisi kaupata muualle.

NHL-toimittaja Prashanth Iyer pohti Puljujärven vaihtoarvoa. Hän näkee Sam Benettin hyvänä verrokkina. Puljujärvestä voisi siis saada samaan tapaan 2. kierroksen varauksen ja kakkoskorin lupauksen.

– Jos olet hankkimassa Puljujärveä… Mietin, että olisiko Sam Benettin kauppa (Benett + 6. kierroksen varausvuoro vaihdossa Emil Heinemanista + 2. kierroksen varausvuorosta) hyvä verroki vaihtoarvolle, Iyer pohtii.

– Uskon, että Puljujärvi on samasta muotista Nino Niederreiterin kanssa siinä mielessä, että hän on hyvä hankinta mestaruusjoukkueelle tai nousevalle seuralle, jolla on maksukykyä.

Benettissä ja Puljujärvessä on paljon samaa. Kumpikin oli ikäluokkansa lupaavimpia pelaajia, mutta kumpikaan ei onnistunut lyömään kunnolla läpi alkuperäisessä joukkueessaan.

Lopulta Benett kaupattiin Floridaan, jossa hän puhkesi välittömästi kukkaan. Tällä kaudella Bennett iski 71 ottelussa tehot 28+21=49.