Colorado Avalanchen eturivin tähtipelaajat Mikko Rantanen sekä Nathan MacKinnon pelaavat jälleen loistavia pudotuspelejä. Molemmilla on takanaan 14 ottelua, joissa Rantanen on paukuttanut pisteet 5+12=17 ja MacKinnon puolestaan tehot 11+7=18.

Molempien pelureiden pudotuspeliurat NHL:ssä ovat olleet tähän mennessä erittäin tehokkaat. Rantasella on kasassa 57 pudotuspeliä pistein 23+46=69 ja MacKinnonilla 64 ottelua tehoilla 39+48=87.

Miehet ovat siis tahkonneet pudotuspeleissä reippaasti yli piste per peli -tahtiin uriensa aikana. Tarkalleen Rantanen on latonut 1,21 pistettä per peli, kun taas MacKinnonin vastaava lukema on 1,36 pistettä.

NHL:n pudotuspelihistoriassa molempien piste per peli -tahti mahtuu kaikkien aikojen kärkikymmenikköön. MacKinnon on tällä hetkellä kuudentena ja Rantanen kymmenentenä. Kärjestä löytyy Wayne Gretzky, joka iski pudotuspeliurallaan 1,84 pistettä per ottelu. Listauksessa on huomioitu ne pelaajat, jotka ovat pelanneet pudotuspeliurallaan ainakin 25 ottelua.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Nathan MacKinnon and Mikko Rantanen have been the @Avalanche’s top two scorers in the past three postseasons and are both averaging over a point per game in the 2022 #StanleyCup Playoffs.

#NHLStats: media.nhl.com/news/16210