Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman raportoi Twitterissä, että Paul Maurice on Florida Panthersin uusi päävalmentaja. 54-vuotias Maurice ottaa Andrew Brunetten tehtävät haltuunsa.

Maurice on ollut vapailla markkinoilla viime joulukuusta lähtien, kun hän erosi oma-aloitteisesti Winnipeg Jetsin päävalmentajan pestistä. NHL:n mestariluotsi paljasti eronsa jälkeen menettäneensä koronapandemian aikana intohimonsa työtään kohtaan.

Mauricen valinta Panthersin uudeksi päävalmentajaksi tuli kiekkopiireissä yllätyksenä. Panthersin valmennukseen huhuttiin viime viikkoina useita NHL:n huippunimiä, kuin myös Leijonien menestysvalmentajaa Jukka Jalosta.

Daily Faceoff -sivuston toimittajan Frank Seravallin mukaan Brunette saa halutessaan jatkaa seuran sisällä ”merkittävässä” virassa.

Brunette valittiin kauden alussa John Quennevillen tilalle päävalmentajaksi ja hän johti Panthersin NHL:n runkosarjan parhaaksi joukkueeksi. Brunette valittiin tällä kaudella ehdokkaaksi NHL:n parhaalle valmentajalle jaettavaan Jack Adams -palkintoon.

Frank Seravalli

@frank_seravalli
Hearing #FlaPanthers are expected to introduce Paul Maurice as their next head coach soon, perhaps tomorrow.

Source says Andrew Brunette will be offered a “significant role” to remain with the team, if he’s interested.

First on Maurice hiring: @DarrenDreger.