Seuraavan neljän MM-turnauksen isäntämaat ovat tällä hetkellä selvillä. Ensi vuoden MM-kisat pelataan Suomessa ja Latviassa, vuonna 2024 Tshekissä, 2025 Ruotsissa ja Tanskassa sekä keväällä 2026 Sveitsissä.

Kaikki tulevat MM-kisojen isäntämaat ovat Euroopasta, jossa turnaus on pelattu lähes poikkeuksetta. IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardif vahvistikin Iltalehdelle, etteivät Kanada sekä Yhdysvallat ole edes hakeneet kisaisännyyttä ikuisuuksiin.

– En tiedä aivan kaikkea, mutta ymmärtääkseni Kanadan ja USA:n kiekkoliitot haluavat säilyttää hyvän suhteen NHL:ään. He eivät halua MM-kisoja, koska he eivät halua kilpailua MM-kisojen ja NHL:n pudotuspelien välillä, Tardif sanoi IL:lle.

Viimeksi MM-kisat on pelattu Pohjois-Amerikassa vuonna 2008. Tuolloin isäntämaana toimi Kanada. Kyseinen MM-turnaus onkin ainoa, jonka Kanada on järjestänyt. Yhdysvalloissa on pelattu kolmet kisat (1932, 1960, 1962), mutta viime kerrasta on venähtänyt jo 60 vuotta.

IIHF:n tshekkiläinen varapuheenjohtaja Petr Briza puolestaan sanoi, että Euroopassa MM-kisat ovat hyvä bisnes ja tv-luvut ovat hyvässä nousussa. Jos turnaus pelattaisiin Pohjois-Amerikassa, näkyisi se myöskin katsojaluvuissa negatiivisesti aikaeron takia.

– Kisat ovat merkittynä ihmisten kalentereihin. Eurooppalaiset ottavat lomia päästäkseen kisoihin. Tunnelma MM-kisoissa Euroopassa on uniikki, Briza kommentoi.

Kanadassa suurta kiinnostusta herättävät sen sijaan alle 20-vuotiaiden MM-kisat, jotka vetävät maassa komeita katsojalukuja.