Winnipeg Jets on menettämässä jälleen yhden tähtipelaajansa Pierre-Luc Dubois’n ilmoitettua seurajohdolle, ettei mies aio jatkaa seurassa ainakaan kesän 2024 jälkeen, jolloin keskushyökkääjällä on ensimmäistä kertaa mahdollisuus mittauttaa arvonsa vapailla markkinoilla.

The Athleticin kiekkotoimittaja Murat Atesin mukaan Jets saattaa hyvinkin päätyä kauppaamaan parhaillaan rajoitettuna vapaana agenttina olevan Dubois’n jo kuluvan kesän aikana. Atesin mukaan Dubois’n uusi seura saattaa hyvinkin löytyä tämän kotikonnuilta Quebecin osavaltiosta.

– Päästäisikö Montreal Canadiens Jetsin pinteestä tarjoamalla Dubois’lla offer sheetiä tänä kesänä? He saattavat hyvinkin yrittää sitä, mutta Jetsin olisi helppo vastata pitkään sopimustarjoukseen. Täysin ylimitoitettu 1-2-vuotinen tarjous olisi sekin jotain, mihin Jets todennäköisesti vastaisi, Ates arvioi.

– On myös hyvä muistaa, ettei Jetsin tarvitse kaupata Dubois’ta juuri Montrealiin. Canadiens ei tule voittamaan tarjouskilpailua, elleivät he sitten ole valmiita antamaan Nick Suzukia vaihdossa (Dubois’n oikeuksista).

Ates muistuttaa Canadiensin olleen kiinnostunut Dubois’ta jo vuoden 2016 varaustilaisuudessa, jossa seura tiettävästi yritti nousta varausjärjestyksessä neljänneksi napatakseen kanadanranskalaisen riveihinsä. Suunnitelma meni kuitenkin pieleen Columbus Blue Jacketsin varattua sentterin yllättäen kolmosvuorolla ennen Jesse Puljujärveä.

Dubois hankittiin alunperin Columbuksesta Winnipegiin vaihdossa Patrik Laineeseen.