Artturi Lehkosen tarina on vailla vertaa. Hän siirtyi siirtotakarajalla Montreal Canadiensista alempien ketjujen duunarin roolista Colorado Avalanchen kärkiketjuihin. Pudotuspeleissä hän iski jatkoaikamaalillaan Coloradon finaaleihin. Finaaleissa hän vastasi mestaruusosumasta.

Lehkosen suosio näkyi myös mestaruusjuhlissa. NHL-toimittaja Greg Wyshynski jakoi kuvan suomalaispelaajasta lähdössä jäähallilta. Yllään hänellä oli puvun takki ja housut mutta ei paitaa. Kuvasta tuli saman tien nettihitti.

Coloradon venäläishyökkääjä Valeri Nitshushkin jakoi Instagramissa kuvan omasta juhla-asustaan. Hän oli puolestaan pukeutunut pelkkään mestaruusvyöhön.

Nitshushkin oli Lehkosen tapaan Coloradon parhaimmistoa pudotuspeleissä. Hän iski 20 ottelussa tehot 9+6=15. Lehkonen puolestaan viimeisteli tehot 8+6=14.

Voit katsoa kuvat kaksikon asuista alta.