HELSINKI/TAMPERE. Itävallan ei alun perin edes pitänyt pelata jääkiekon MM-kisoissa, mutta maa sai paikan Suomen turnaukseen takaportin kautta Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n suljettua Venäjän ja Valko-Venäjän pois toiminnastaan.

Kun Itävalta sai paikan ylhäältä, ei se näemmä lähtenyt polvistelemaan kenenkään eteen Suomen turnaukseen.

Ensiksi maa hävisi Ruotsille vain 1-3 ja sitten jatkoajalla USA:lle niukasti 2-3. Itävallan ennakkoluuloton tekeminen sai jatkoa myös tiistaina – ja todellisella jättipaukulla.

Kari Jalosen luotsaama Tshekki johti viimeiselle minuutille asti, mutta Brian Lebler survoi tasoituksen Itävallan pelatessa ilman maalivahtia. Peli eteni voittolaukauskisaan asti, jossa ainoa onnistuja oli Peter Schneider.

Näin Itävalta voitti voittomaalikisan päätteeksi sensaatiomaisesti 2-1 ja nosti pistesaldonsa kolmeen. Maalle jopa puolivälieräpaikka on realistinen ajatus – niin pisteiden, lohkosijoituksen (5.) kuin peliesitystenkin myötä.