Nuorten Leijonien päävalmentajakysymyksiin vastauksia: ”Tässä tilanteessa ehdoton ykkösvalinta”

© Kuva: Leijonat.fi

Nuorten Leijonien päävalmentajakysymyksiin on saatu nyt vastauksia. Antti Pennanen jatkaa joukkueen päävalmentajana elokuussa pelattavissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Turnaus keskeytettiin koronan vuoksi vuodenvaihteessa, ja se pelataan nyt uudelleen Edmontonissa 9.-20. elokuuta.

Turnaus aloitetaan alusta eli vuodenvaihteessa pelattujen otteluiden tuloksia ei huomioida enää mukaan. Kisoihin saa osallistua sama ikäluokka kuin keskeytetyssäkin turnauksessa, eli vuonna 2002 syntyneet ja sitä nuoremmat pelaajat.

Pennasen sopimus Nuorten Leijonien pääkäskyttäjänä päättyi toukokuun ensimmäisenä päivänä. Hänen tilalleen oli tulossa Kari Jalonen, mutta tämä siirtyikin Tshekin maajoukkueen päävalmentajaksi. Näin ollen Pennasen kanssa sovittiin jatkosta, joka sisältää elokuun turnauksen sekä sitä edeltävän leirityksen.

– Pennanen oli meille tässä tilanteessa ehdoton ykkösvalinta MM-kisoihin. Hän tuntee ikäluokan pelaajat ja pääsee näin jatkamaan loppuun kesken jääneen projektin. Kisojen jälkeen aloittavan päävalmentajan julkistamme heti, kun voimme asiasta kertoa, nuorisomaajoukkueiden GM Kimmo Oikarinen kommentoi Suomen Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

43-vuotias Pennanen johdatti Nuoret Leijonat MM-pronssille vuoden 2021 turnauksessa.

Liity tästä mukaan Suomen suurimpaan kiekkoaiheiseen Facebook-ryhmään Jääkiekon olohuoneeseen!