NHL:ssä runkosarjan voittaneen, Aleksander Barkovin kipparoiman Florida Panthersin reitti itäisen konferenssin finaaleihin mutkistui perjantain vastaisena yönä dramaattisesti joukkueen kärsittyä jo toisen peräkkäisen kotitappionsa hallitsevalle mestari Tampa Bay Lightningille.

Lightning siirtyi ottelusarjan toisessa pelissä 0-1-johtoon avauserän puolivälissä, kun täksi kaudeksi seuraan siirtynyt Corey Perry onnistui maalinteossa. Kotijoukkue tuli tasoihin toisessa erässä Eetu Luostarisen maalilla.

Katsojat odottivat jo jatkoerää, kun Nikita Kutsherov tarjoili Panthersin tähtipuolustaja MacKenzie Weegarin merkkausvirheen jälkeen Ross Coltonille syötön, josta hyökkääjä naulasi kiekon ylähyllylle ja ratkaisi vieraille 1-2-voiton vain neljä sekuntia ennen varsinaisen peliajan päätöstä.

– Rakastin tapaa, jolla pelasimme. Meillä oli kaikki hallussamme vielä 20 sekuntia ennen loppua. Emme vain pystyneet hoitamaan hommaa loppuun. Se oli kohtalokas virhe, Panthersin päävalmentaja Andrew Brunette kommentoi Weegarin loppuhetken merkkausvirhettä.

Jo viime kauden pudotuspeleissä Lightningin käsittelyssä taipuneella Panthersilla on nyt edessään haastava paikka sen lähtiessä kahteen vieraspeliinsä kahden voiton takamatkalta. Lightning ei ole hävinnyt pudotuspeleissä kahta peräkkäistä ottelua kolmeen vuoteen. Oman haasteensa Panthersin urakkaan tekee sen surkea ylivoimapeli: joukkue on nyt tahkonnut pudotuspeleissä 25 ylivoimaa ilman maaleja.

Ottelusarjan kolmas kamppailu pelataan sunnuntaina suomalaisittain parhaaseen katseluaikaan kello 20.30.

Katso ottelun ratkaisumaali alta löytyvältä videolta.