Ruotsissa on tylytetty päävalmentaja Johan Garpenlöviä hävityn puolivälierän jälkeen. Päävalmentajan peluutusvalinnat herättivät paljon keskustelua Viaplayn TV-lähetyksessä Ruotsissa.

– En pidä valmennuksesta. Mielestäni pitäisi valita enemmän veteraaneja ottelun lopussa, kun pitää puolustaa 3-2 johtoa. Aivan kolmannen erän loppuhetkillä. Enemmän kokeneita pelaajia, jotka pärjäävät paremmin viidellä kuutta vastaan, asiantuntija Erik Granqvist päivitteli.

Erityisesti Anton Bengtssonin ja Oskar Langin peliaika ottelun lopussa ihmetytti. – Langilla ja Bengtssonilla oli ongelmia. Minäkin huudahdin täällä, että pitäisi vaihtaa tuoreisiin pelaajiin, joilla on enemmän kokemusta. Mutta sitten he jäivät jäälle ja syntyi maali.

SVT:n asiantuntija Jonas Andersson hämmästeli myös sulamista.

– Tämä on suuri epäonnistuminen. Tämä on täysi romahdus, Andersson manaili.

– Pelasimme liian puolustavasti. Vetäydyimme liian aikaisin ja vain puolustumme. Johtavien pelaajien ja valmentajien täytyy kantaa vastuu tässä tilanteessa ja varmistaa, että emme pelkästään puolusta.