Mikä MM-startti! Leijonat pyyhki Norjalla lattiaa – yleisö aivan hurmoksessa

© Kuva: Pasi Mennander/Leijonat.fi

Leijonat sai unelmastartin MM-kisoille. Suomi voitti avausottelussaan Norjan lukemin 5-0.

Ensimmäinen erä oli ottelun tasaisin. Norja sai tukun laadukkaita maalipaikkoja, kun taas Leijonat ei saanut paljoa aikaa runsaasta kiekonhallinnasta huolimatta. Lopulta Harri Pesonen iski Suomelle vapauttavan 1-0 maalin erän viimeisillä minuutilla.

Ottelun toinen erä olikin jo Leijonien juhlaa. Norjan puolustus oli jatkuvassa paineessa, mikä johti virheisiin. Selkein näistä oli norjalaispuolustajan sohlattu avaussyöttö, josta Toni Rajala pääsi tinttaamaan kiekon maaliin hirmuvedolla.

Ottelun kolmas maali syntyi, kun Marko Anttila karkasi kaksin karkuun Hannes Björnisen kanssa. Viiksisankari Björninen pääsi sivaltamaan kiekon sisään Anttilan namupassista. Neljäs maali syntyi puolestaan ylivoimalla Joel Armian hurjasta lämäristä. 5-0 loppulukemat viimeisteli Jere Sallinen.

Tunteet kävivät kuumina läpi ottelun. Kolmannessa erässä Saku Mäenalanen lensi suihkuun, kun hän tiputti hanskat Magnus Brekken kanssa.

Tunnelma oli kohdillaan myös yleisössä. Aalto kiersi hallissa kolmannessa erässä useaan otteeseen.

Voit katsoa ottelun parhaita paloja alta.

SUOMI-RUOTSI – RAHAN TAKOMINEN LEIJONILLA JATKUU!
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ VIHJE