HELSINKI. Slovakia voitti jääkiekon olympiaturnauksessa pronssia, ja maan kiekkoympyröihin näytti rantautuneen komean Pekingin mitalin jälkeen kunnon kiekkobuumi.

Tampereen ja Helsingin MM-kisoissa joukkueella on ollut vaikeampaa. Slovakia avasi turnauksen 4-2-voitolla Ranskasta, mutta sen jälkeen Saksa oli parempi maalein 2-1 ja maanantaina Kanada luvuin 5-1.

Tappio etenkin suomalaisluotsi Toni Söderholmin luotsaamalle Saksalle oli karu. Kanadaa vastaan maalla oli paikkoja vaikka millä mitalla, mutta heikko viimeistely tuhosi haaveet pisteille yltämisestä.

Slovakia keikkui oman maaanantai-iltapäivän pelin jälkeen lohkossaan vasta kuudentena. Kun samassa pistemäärässä olevat Ranska ja Saksa kohtaavat illalla, kasvaa Slovakian ero toiseen – tai sen kannalta pahimmassa tapauksessa kumpaankin.

TPS:n suurlupaus Juraj Slafkovsky oli matsin jälkeen allapäin, ja kasvoilta paistoi pelaajaa yhtään tuntematta ärsytys.

– Kova tappio. Odotan seuraavaa peliä ja siinä kaikki, pelaaja hymähti.

Slovakialla on pelaamatta alkulohkossa neljä ottelua. Vastaan tulevat vielä Sveitsi, Kazakstan, Italia ja Tanska, ja näistä etenkin Sveitsi-matsista jokainen piste olisi kotiinpäin.

Muilta pisteitä pitäisi pystyä ottamaan – oikeastaan kolme jokaisesta, tai muuten olympiapronssi kiekkobuumeineen on pian muisto vain.