HIFK sen kuin vahvistuu! Suomalaispuolustaja palaa yhdeksän vuoden tauon jälkeen kotiin

© Kuva: Juha Tamminen

Ilari Melart palaa yhdeksän ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen takaisin Suomeen.

33-vuotias konkaripuolustaja on tehnyt kolmivuotisen sopimuksen HIFK:n kanssa. Melart edusti helsinkiläisseuraa edelliskerran kaudella 2012-13.

Kuluneella kaudella Melart kiekkoili Saksan pääsarjassa, jossa hän edusti Adler Mannheimia. DEL-liigassa puolustaja esiintyi 23 ottelussa tehopistein 2+13=15.

– Pelillisesti homma toimi Saksassa, mutta muuten kaikki ei mennyt ihan putkeen. Sain kesken kauden Ruotsista tarjouksia, mutta sitten tuli joulukuinen loukkaantuminen. Lopulta päätimme perheen kanssa lentää takaisin Suomeen. Heti koneen laskeuduttua laitoin tekstiviestin Tobias Salmelaiselle ja kysyin lähtisikö hän kanssani lounaalle.

– Lounaalla huomasimme, että ajatus mahdollisesta yhteistyöstä oli hyvin samanlainen molemmilla. Minulla on aina ollut ajatuksena, että haluan pelata HIFK:ssa vielä ennen kuin peliurani päättyy. Koen, että on parempi tulla ennemmin kuin myöhemmin. En halua tulla tänne vain jäähdyttelemään. Kun kotona kerroin saamastani sopimustarjouksesta HIFK:hon, vaimo kysyi, olenko onnellinen. Mä olen ihan helvetin onnellinen tästä diilistä, Melart kehuu seuran tiedotteessa.

Emil jyrää jatkoon Wimbledonissa! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️