Tappara juhlii Suomen mestaruutta – TPS kaatui huiman trillerin päätteeksi!

© Kuva: Juha Tamminen

Tappara on jääkiekon Suomen mestari vuosimallia 2022.

Tamperelaiset nappasivat neljännen kiinnityksen mestaruuteen torstaina Nokia Arenalla kaatamalla TPS:n niukasti maalein 1-0.

Tappara aloitti viidennen finaalin vahvasti. Joona Luoto karkasi Aleksi Anttalaisen kiekonmenetyksestä maalintekoon vain 35 sekunnin pelin jälkeen. Maalin jälkeen ottelun avauserä oli Tapparan täydellistä hallintaa, joskin maalit jäivät syntymättä.

Myös ottelun toinen erä oli maaliton TPS:n saatua hieman kiinni pelin kulusta. Ottelun ratkaisuksi muodostui TPS:n jäähysuma kolmannessa erässä. Niklas Arellin jäähy reilut kuusi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua enteili lopun alkua ja ykkössentteri Juuso Pärssisen päähän kohdistuneesta taklauksesta kolme minuuttia ennen loppua ottama 2+10 minuutin rangaistus vei viimeisetkin mehut turkulaisten takaa-ajosta.

TPS sai vielä Pärssisen jäähyn jälkeen hurjan paineen Tapparan maalille, mutta maalit jäivät uupumaan ja tamperelaisseura pääsi juhlimaan mestaruutta kotiyleisönsä edessä Nokia Arenan ensimmäisellä kaudella voitoin 4-1.

Mestaruus on Tapparalle ensimmäinen sitten kevään 2017, jolloin tamperelaiset juhlivat toista peräkkäistä Kanada-maljan voittoaan. Yhteensä Tappara on juhlinut Liigan mestaruutta nyt 11 kertaa. Kaikkiaan SM-kultaa seura on pokannut 18 kertaa. TPS:llä mestaruuksia on 10.