Montreal Canadiensin suomalaislupaus Jesse Ylönen on saanut tämän kauden aikana vastuuta NHL:n puolella 14 ottelun verran ja iskenyt niissä pisteet 2+3. Pääosin nuori hyökkääjä on viettänyt kautensa AHL:ssä Laval Rocketissa ja tehtaillut 45 pelaamaansa otteluun tehopisteet 12+18=30.

22-vuotias Ylönen pääsi kuluvan kauden aikana pelaamaan Canadiensissa samaan aikaan kuin toinen suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen. Maaliskuussa NHL:n siirtotakarajalla Lehkonen jätti seuran ja siirtyi Colorado Avalancheen.

Ylönen ehti kuitenkin vakuuttua Lehkosen pelaamisesta. Hän löysi Lehkosesta paljon hyvää sanottavaa ja haluaakin pystyvänsä seuraamaan Lehkosen jalanjäljissä Canadiensissa.

– Hän on todella hyvä pelaaja. Sellainen, jollainen haluan itsekin olla ja jonka valmentaja haluaa laittaa jäälle kaikenlaisissa tilanteissa, oltiinpa sitten johdossa tai pari maalia tappiolla. Haluan olla sellaisen luottamuksen arvoinen, mutta se pitää tietenkin ansaita, Ylönen sanoi NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Ylönen pelasi ensimmäiset pelinsä Pohjois-Amerikassa viime kaudella, jolloin tilille tuli yksi NHL-ottelu pisteittä sekä 29 AHL-ottelua tehoin 9+8=17. Lehkonen pelasi puolestaan Canadiensissa kaudesta 2016-17 saakka eli lähes kuuden kauden ajan.