St. Louis Blues joutuu tekemään tulevana kesänä isoja päätöksiä joukkueen maalivahtien suhteen.

Bluesille haastetta tuo se, että ykköstorjujan paikan Jordan Binningtonilta ryövänneen Ville Husson NHL-sopimus päättyy tähän kauteen. 27-vuotiaalle suomalaisvahdille povataan reipasta palkankorotusta seuraavaan sopimukseen.

The Athletic -sivuston sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrun uskoo, että Bluesilla ei ole varaa pitää kahta kovapalkkaista maalivahtia ensi kaudella.

– Husso on pelannut hyvien otteiden ansiosta itsensä ulos St. Louisista. Enkä usko, että Blues stressaa tämän suhteen liikaa. Jos Husso johtaa Bluesin pitkälle pudotuspeleissä, niin sitten se vain menee niin. Blues ei ole luovuttamassa Binningtonin suhteen, jonka kuuden miljoonan dollarin palkan takaavaa sopimusta on vielä viisi vuotta jäljellä. Bluesin seurajohto luottaa vielä häneen, LeBrun kertoo.

LeBrunin tietojen mukaan Blues ei ole käynyt Husson kanssa ollenkaan neuvotteluja jatkosopimuksesta. LeBrun uskoo, että Husso nähdään toisessa NHL-seurassa ensi kaudella.

– St. Louisissa ei ole takuuvarmaa ykkösvahdin pestiä Hussolle ensi kaudeksi. Asia on näin tällä hetkellä. Löisin vetoa, että Husso jättää Bluesin vapaana pelaajana. Lähteidemme mukaan Blues ei ole käynyt ollenkaan neuvotteluja Husson kanssa, LeBrun avasi tilannetta.

Husso on pelannut tällä kaudella 37 ottelua upealla torjuntaprosentilla 92,3. Suomalaisvahdin voittorekordi on vakuuttava 24-6-5.