SHL:ssä pelattiin lauantaina ratkaiseva karsintaottelu Timrå IK:n ja Djurgårdens IF:n välillä. Karsintasarjassa 3-0-johdossa ollut Timrå ei hävinnyt neljättäkään peliä, ja Djurgården tippui ensi kaudeksi Allsvenskaniin.

Jokaisen karsintasarjaottelun varsinaisella peliajalla hävinneelle Djurgårdenille erityisen katkeraa kalkkia oli toinen osaottelu, jota se johti vielä alle kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Ratkaiseva osuma syntyi seitsemän sekuntia ennen päätössummeria.

Ensi SHL-kaudella ei siis ole yhtäkään joukkuetta Ruotsin pääkaupunki Tukholmasta. Djurgårdenin kauden epäonnistumista edesauttoivat kapteeni Jacob Josefsonin, toisen tähtisentteri Peter Hollandin ja varakapteenina toimineen runkopuolustaja Marcus Högströmin merkittävän osan kaudesta tai jopa koko kauden vesittäneet loukkaantumiset.

Aivan ennenkuulumatonta ei Djurgårdenin karsiutuminen SHL:stä ole, sillä se pelasi Allsvenskanissa myös kaudet 2012-14. Kauden aikana se teki kuitenkin paljon hankintoja välttääkseen putoamisen, siinä onnistumatta.