Seuraennätys on enemmän kuin lähellä – TPS:n ykköstykillä käynnissä historiallisen kovat pudotuspelit

© Kuva: Juha Tamminen

TPS:n ykkösketju on ollut tulikuumassa iskussa Liigan pudotuspeleissä tänä keväänä. Pudotuspelien pistepörssiä johtaa tällä hetkellä Markus Nurmi, joka on viimeistellyt 11 pelaamaansa otteluun tehopisteet 4+12=16. Ketjun muista jäsenistä Mikael Pyyhtiä on iskenyt yhtä moneen otteluun pisteet 7+5=12 ja Juuso Pärssinen puolestaan 3+7=10.

23-vuotias Nurmi lähestyy jo TPS:n seuraennätystä kovaa vauhtia. Hänen nykyinen pistemääränsä on jo turkulaisseuran historian viidenneksi paras yhden pudotuspelikevään aikana.

Kyseisen tilaston kärkipaikalle Nurmella on matkaa enää kahden tehopisteen verran. Kärjessä komeilee Kari Jalonen, joka teki kevään 1989 pudotuspeleissä tehopisteet 4+14=18. Puolestaan 2000-luvulla kukaan TPS:n historiassa ei ole tehnyt yhden pudotuspelikevään aikana niin paljon pisteitä mitä Nurmella on tässä vaiheessa kasassa.