NHL:ssä suorastaan järjetön pudotuspelitaisto – Miro Heiskanen ja Roope Hintz juonivat ison voiton ja Kevin Lankisen vaihtoon

© Kuva: Getty Images

NHL:n läntisen konferenssin joukkueista pisteitä seitsemänneksi eniten kerännyt Dallas Stars otti sunnuntaiyönä valtavan voiton, kun se kaatoi Chicago Blackhawksin 6-3.

Dallasille voitto oli elintärkeä, sillä läntisen konferenssin pudotuspelitaisto on suorastaan järjetön. Sijojen 6-9 Nashville Predators, Dallas Stars, Los Angeles Kings ja Vegas Golden Knights ovat vain kolmen pisteen päässä toisistaan kriittisillä paikoilla. Jatkoon menee kahdeksan parasta.

Dallasin sunnuntaiyön hahmoihin lukeutuivat Miro Heiskanen ja Roope Hintz. Ensiksi mainittu oli mukana joukkueensa ensimmäisessä ja viimeisessä maalissa saalistaen saldon 0+2, Hintz puolestaan nousi tehoille näiden välissä lukemin 1+2.

– Joo, tämä oli meille hieno voitto. On selvää, ettemme pelanneet aiemmassa ottelussa (New Jersey Devilsiä vastaan 1-3-tappio) kovin hyvin, joten tämä oli valtava, valtava paluu. Oli mukavaa pelata, Hintz sanoi NHL:n nettisivuilla.

Leijonien maailmanmestarivahti Kevin Lankiselle yö oli synkkä, sillä hänen urakka päättyi toisella erätauolla 3-5-tappioaseamassa. Lankinen torjui 15 kutia 20 vedosta.

Chicago on kaukana huippusijoista ja esimerkiksi mainitusta pudotuspelitaistelusta. Se on kerännyt lännen porukoista pinnoja 14:nneksi eniten, kun 72 pelin saldo on vain 59 pinnaa.