Tapparan hyökkääjä Joona Luoto otti jääkiekkoliigan neljännessä välierässä tiistaina isoa roolia, kun nelosketjuun merkitty pelaaja paukutti KooKoon reppuun 1-5-vierasvoitossa komean kypärätempun.

Tuollaisen lataaminen Liigan pudotuspeleissä on ollut viime vuosina harvinaista herkkua, vaikka TPS:n Mikael Pyyhtiä onnistui samassa tempussa sunnuntaina murskaavassa 6-0-voitossa Ilvestä vastaan.

Knalli oli vasta seitsemäs viimeisen kymmenen vuoden aikana pudotuspeleissä. Lisäksi kolmen maalin ilta oli laitahyökkääjälle uran ensimmäinen Liigassa.

Liiga

@smliiga
Tapparan Joona Luoto teki Liigan playoffs-kevään toisen hattutempun ja seitsemännen viimeisiin 10 vuoteen. Kolmen maalin ilta oli laitahyökkääjälle uran ensimmäinen Liigassa. Samalla Luoto nousi playoffsien maali- ja pistepörssien kärkipaikalle saldolla 7+6=13.

#Liiga #Tappara

Luoto on ollut pudotuspeleissä hämmästyttävässä vireessä. Hän on latonut kahdeksaan peliin peräti 13 pinnaa (5+8), joilla irtoa pistepörssin johtopaikkaa. Samaan määrään tosin ovat kyenneet myös KooKoon Kim Strömberg (4+9) ja TPS:n Markus Nurmi (3+10).

NHL-taustainen Luoto pelasi runkosarjassa 27 ottelua pistein 9+5. Siihenkin nähden kevään vire on ollut mainiota luokkaa.