Porin Ässät tiedottaa solmineensa kolmivuotisen sopimuksen hyökkääjälupaus Lenni Hämeenahon, 17, kanssa.

Ikäluokkansa lahjakkaimpiin pelaajiin kuuluva Hämeenaho on parhaillaan Pikkuleijonien mukana alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa.

– Lenni Hämeenaho on yksi ikäluokkansa lahjakkaimmista pelaajista ja olemme tyytyväisiä, että saimme kiinnitettyä hänet pitkällä sopimukselle Ässiin. Hänellä on alkamassa ikäluokkansa MM-kisat Saksassa ja hän on varmasti monen NHL-tarkkailijan mielenkiinnon kohteena, vaikka hän ei ole vielä ensi kesänä varauskelpoinen, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kertoo tiedotteessa.

Hämeenaho pelasi tällä kaudella Ässien U20 joukkueessa ja Mestiksessä. Nuori hyökkääjä teki tällä kaudella A-junioreissa 42 ottelussa 21 maalia ja 37 tehopistettä.

– Lenni on älykäs pelaamaan peliä kahteen suuntaan. Hänellä on kyky tehdä maaleja, mutta myös luoda paikkoja ketjukavereille. Lennin mailataitavuus on huippuluokkaa ja hän pystyy siksi tekemään jäällä asioita, joihin peruspelaaja ei kykene. Mikäli hän onnistuu pysymään terveenä ja tekemään fysiikastaan itselleen vahvuuden, hänen kohdallaan ei ole lasikattoa, Kerttula kertoo.