Ruotsalaishyökkääjä Jens Lööke on siirtymässä Liigaan tulevaksi kaudeksi, kertoo ruotsalaislehti Expressen. Hänen ensi kauden joukkueensa tulee lehden mukaan olemaan Vaasan Sport.

Lööke on 24-vuotias hyökkääjä, joka pelasi kuluneen kauden Ruotsin pääsarja SHL:ssä Timrå IK:n joukkueessa. Hän iski 49 runkosarjaottelussa tehopisteet 8+13=21. Tätä edeltäneet kaksi kautta Lööke edusti myöskin Timrån joukkuetta, mutta silloin seura pelasi toiseksi korkeinta sarjatasoa eli Allsvenskania. Lööke teki näistä ensimmäiseen kauteen 39 otteluun 39 pistettä ja toiseen 52 otteluun peräti 62 pinnaa.

Arizona Coyotes varasi Lööken NHL:ään 3. kierroksella kesän 2015 varaustilaisuudessa. Hän ei ole päässyt NHL:ssä debytoimaan, mutta kahden kauden ajan hän pelasi AHL:ssä Tucson Roadrunnersin joukkueessa. Yhteensä tilille kertyi 120 ottelua pistein 14+18=32.

Maajoukkueurallaan Lööke on pelannut kolmet alle 20-vuotiaiden MM-kisat Tre Kronorin paidassa.