Lähde: Kiekko-Espoon timantit saavat uuden kodin TPS:stä – maajoukkuerinkiin kuuluva trio on rikkonut ennätyksiä

© Kuva: Liiga

Forssan Lehti kertoi jo torstaisessa haastattelussaan, että Tuomas Suoniemi pelaa ensi kaudella TPS:n organisaatiossa, mutta EP Rinksiden mukaan turkulaisseuran vahvistaminen Kiekko-Espoon lupauksilla ei lopu siihen. Kaksi kertaa peräkkäin Liigan finaaleihin yltäneen perinteikkään organisaation junioreihin siirtyvät myös Petteri Rimpinen ja Emil Hemming.

Kolmikosta jokainen kuuluu vuonna 2006 syntyneen ikäluokkansa maajoukkuerinkiin. Rimpinen on jopa torjunut vuonna 2005 syntyneiden alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa.

Rimpinen on kaikkien aikojen ylivoimaisesti eniten alle 16-vuotiaana U20 SM-sarjassa otteluita pelannut maalivahti. Ikäisistään ensimmäisenä yli kaksi ottelua torjuneena kassarina hän sai 17 ottelun verran vastuuta, ja 91,7:n torjuntaprosentti osoittaa, ettei päätä kylmännyt parhaimmillaan jopa kuusi vuotta itseään vanhempien joukossa.

Norjan Stavangerissa syntynyt Suoniemi pelasi ikäistensä kanssa U16 SM-sarjassa, mutta teki niin historiallisen tehokkaasti. 38 ottelun uskomattomat tehopisteet 59+61=120 rikkoivat alku- ja jatkosarjan yhteenlaskettujen pisteiden lähes 30 vuotta vanhan ennätyksen lähes 30 kappaleella.

Hemming oli seitsemän ottelun jälkeen Suoniemeäkin kovemmassa iskussa, sillä U18 SM-sarjaan siirryttyään Sport-kasvatilla oli pistetilillään karmeat lukemat 22+6=28. Kaksi vuotta vanhempienkaan seassa ruuti ei ollut märkää, vaan 28 ottelun jälkeen pistepörssissä komeilivat tehopisteet 18+14=32.