Leijonat hoiteli Tanskan sen kahdessa kotipelissä tyylikkäästi, kun Suomi voitti keskiviikkona voittomaalikisassa 4-3 ja torstaina varsinaisella peliajalla 1-0. Päävalmentaja Jukka Jalonen kommentoi rutistusta tuoreeltaan TV5:n haastattelussa.

– Hyvin päästiin liikkeelle, tänään oli ehjempää. On kova paketti pelata kaksi peliä vajaaseen vuorokauteen. Kova tempo, kovaa kamppailemista. Totta kai tulos tyydyttää, olympiavoittaja sanoi summaten Tanska-kohtaamiset.

– Nolla maalia omiin, oltiin jämäkämpiä puolustuksessa kuin eilen, Jalonen jatkoi lisäten, että hyökkäyksessä viimeinen terävyys ja laukausten laatu olivat nyt epäkohtia.

Leijonilla oli mukana useita KHL-pelaajia, jotka eivät olleet pelanneet pitkään aikaan. Esimerkiksi Sakari Manninen syötteli maaleja kummassakin ottelussa, Teemu Hartikainen nosti Leijonat tasoihin ensimmäisessä osassa Suomen pelatessa ilman maalivahtia.

– Kaikki mukana olleet olivat erittäin hyvässä tikissä. Kolmella treenillä ja yhdellä aamujäällä näki, että porukka on pitänyt itsestään huolta, Jalonen vastasi kehuen KHL-pelaajia.

Suomen matka kohti Tampereen ja Helsingin kotikisoja jatkuu ensi viikolla Joensuun ja Kuopion matseilla. Mukaan on kaiketi tulossa uusia pelaajia?

– Tulee niitä jokunen. Julkaistaan ne myöhemmin, Jalonen kuittasi.