Jokerit tiedotti eilen tähtäävänsä takaisin Liigaan kaudeksi 2024-25. Kiekkojättiläisen paluulla olisi valtava merkitys kotimaiselle pääsarjalle.

Jokereiden tulolla Liigaan olisi myös oma vaikutuksensa pääkaupungin toiseen kiekkojoukkueeseen, HIFK:hon. Iltalehden haastattelussa HIFK:n tuleva toimitusjohtaja Markus Lindström kertoi seuran suhtautumisesta Jokereiden paluuseen.

– Ei meillä tietenkään sitä vastaan mitään ole. Tervetuloa vaan niin kauan kun liigalisenssin kriteerit täyttyvät ja siltä osin kuin hommat etenevät, Lindström kommentoi.

2010-luvulla Jokereiden ja HIFK:n välillä nähtiin monia ikimuistoisia ja kohauttaneita otteluita. Talviklassikot, Ville Peltonen, Jarkko Ruutu ja Semir Ben-Amor olivat koko kiekkokansan huulilla.

– Historiaan peilaten paikallisottelut antoivat paljon keskustelun aihetta kahvipöytiin. Koko Liigan kiinnostavuuden mittarilla se antaisi mielenkiintoisen sysäyksen, ja pääkaupunkiseudun näkökulmasta keskustelu ja kiinnostus jääkiekon ympärillä kasvaisi, Lindström sanoo.