Kun Arizona Coyotesin Harri Säteristä tuli taannoin 63. taalaliigassa kuluvalla kaudella esiintynyt suomalaispelaaja, takasi olympiavoittaja suomalaishistoriaa. Koskaan aiemmin näin moni suomalainen ei ole pelannut tarunhohtoisessa.

Toronto Maple Leafsista siirtolistan kautta kojoottipaitoihin siirtynyt suomalaisvahti oli pelannut NHL:ssä viimeksi kaudella 2017-18 Florida Panthersin väreissä.

– Nautin jokaisesta minuutista, mutta pienen tauon jälkeen peli ei tietenkään ollut minulta kaikkein paras. Kokonaisuutena tuntui kuitenkin melko hyvältä, Säteri sanoi NHL:n nettisivuilla.

Paluupelissä tuli nokkaan 1-5. Vancouver Canucks ei jättänyt pudotuspeleistä karsiutuvalle laumalle oikeastaan mitään mahdollisuuksia.

– Ajoittaminen on hieman hukassa verrattuna siihen, millaiseen olen aiemmin tällä kaudella tottunut. Peli on hieman erilaista Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa. Täällä peli on hieman nopeampaa, ja asiat tapahtuvat nopeammin.

Suomalainen pelasi alkukaudella KHL:ää Sibir Novosibirskin väreissä 38 runkosarjan ottelussa sekä yhdessä pudotuspelimatsissa.