Toronto Maple Leafs saalisti viime yönä 4-3 jatkoaikavoiton Dallas Starsista. Kaksi maalia iskenyt Auston Matthews muistaa illan varmasti lopun elämäänsä. Matthews nimittäin keräsi tililleen kaksi upeaa ennätystä.

Ennätyksistä ikimuistoinen oli ehdottomasti Toronto Maple Leafsin yhden kauden maaliennätys. Matthews nousi seurahistorian ykköseksi illan ensimmäisellä osumallaan ja paranteli sitä vielä toisella. Hänellä on nyt kasassa 56 maalia.

Maaliennätys Toronto-paidassa ei ole mikään pieni juttu. Seuralla on yli satavuotias historia, joten nousemalla ykköseksi Matthews jätti taakseen pitkän listan suuria kiekkolegendoja.

Matthews teki samana iltana vielä yhdysvaltalaisen jääkiekon ennätyksen. Hän on kerännyt kaikista jenkkikiekkoilijoista eniten useamman maalin pelejä 25 ikävuoteen mennessä. Pelejä on kasassa nyt 52 kappaletta. Aiempaa ennätystä piti hallussaan legendaarinen Pat LaFontaine.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Auston Matthews recorded his 52nd career multi-goal game and passed Pat LaFontaine (51) for the most by a U.S.-born player before age 25.

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

NHL

@NHL
THERE IT IS!

Auston Matthews (@AM34) has set a @MapleLeafs record for the most goals in a single season. 🥶