Aleksandr Ovetshkinin maalimäärä pyöreisiin lukemiin – vain kaksi pelaajaa koskaan on kyennyt samaan yhtä usein

© Kuva: Getty Images

Aleksandr Ovetshkin osui jälleen tolppien väliin. Osuman myötä Ovie on tälläkin kaudella rikkonut 50 maalin rajapyykin.

Tämä on Ovetshkinin yhdeksäs kerta, kun 50 kihausta tulee yksittäisellä kaudella täyteen, mihin on pystynyt aiemmin vain kaksi pelaajaa NHL:n historiassa. Ensi kaudella on mahdollisuus uuteen ennätykseen sillä Wayne Gretzky ja hiljattain edesmennyt Mike Bossy rikkoivat kumpainenkin ikonisen maalimäärän yhdeksän kertaa urallaan.

Yhden ennätyksen Ovetshkin kuitenkin rikkoi, sillä hänestä tuli 36-vuotiaana kaikkien aikojen vanhin 50 maalia yksittäisellä kaudella mättänyt pelaaja NHL:ssä. Edellinen ennätyksen haltija, Boston Bruins -ikoni Johnny Bucyk saavutti virstanpylvään vain kerran urallaan, kun hän venytti maaliverkkoja 50 otteeseen 35-vuotiaana kaudella 1970-71.

Jos alla oleva video ei näy laitteellasi, voit katsoa maalin tästä linkistä.