Suomalaisvahti Joonas Korpisalon nykyinen NHL-sopimus Columbus Blue Jacketsin kanssa päättyy tulevana kesänä. Porilaisvahdin kausi 2021-22 päättyi viime viikolla leikkauksen vaativaan lonkkavammaan.

The Athletic -sivuston sisäpiiritoimittajan Aaron Portzlinen tietojen mukaan Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen olisi valmis tarjoamaan Korpisalolle mahdollisuuden palauttaa uransa takaisin raiteilleen.

– Älkää yllättykö, jos Korpisalo päätyy tekemään kesällä vapaana agenttina jatkosopimuksen Blue Jacketsin kanssa. On uskomatonta miten tilanne voi muuttua, eikö niin? Korpisalon nimi on pyörinyt yli kahden vuoden ajan siirtohuhuissa – varsinkin nyt, kun Elvis Merzlikins allekirjoitti viisivuotisen jatkon. NHL:n siirtomarkkinat ovat kuitenkin tulvineet viime vuosina maalivahteja ja Korpisalon otteet ovat hitaasti heikentyneet, Porzline kertoo.

Portzlinen mukaan Blue Jackets on yksi niistä harvoista NHL-seuroista, joka saattaa uskaltaa tarjota Korpisalolle kakkosvahdin roolia.

– Korpisalo saattaa toivoa uutta alkua ja mahdollisuutta olla (toisen) NHL-seuran kakkosvahti. Ei ole kuitenkaan mitään takuita siihen, että häntä kohtaan olisi kiinnostusta NHL:ssä. Olen kuullut, että Blue Jackets on kuitenkin valmis tarjoamaan hänelle yksisuuntaista sopimusta, toimittaja kertoo.

Korpisalo on pelannut Blue Jacketsin organisaatiossa kaudesta 2015-16 lähtien. Porilaisvahti pelasi tällä kaudella NHL:ssä 22 ottelua vaisulla torjuntaprosentilla 87,7.