Pittsburgh Penguinsin riveissä nähtiin lauantain vastaisena yönä uusi suomalainen NHL-debytantti, kun Valtteri Puustinen, 22, viiletti joukkueen kolmosketjun laidalla joukkueensa 5-2-voittoon päättyneessä kotiottelussa Vegas Golden Knightsia vastaan.

Kuopiolaistaustainen hyökkääjä vei kokoonpanossa pelipaikan uransa 300. NHL-peliin valmistautuneelta Kasperi Kapaselta, jonka viime ajat ovat olleet tehollisesti sysimustia.

Puustisen NHL-avaus oli mainio, sillä kolmosketjussa Jeff Carterin ja Brock McGinnin kanssa pelannut suomalainen merkkautti yhden syöttöpisteen ja keräsi teholukeman +2.

– Mielestäni Puustinen pelasi erittäin vahvan pelin. Hänen innostuksensa tarttuu muihin. Hän oli niin innoissaan ensimmäisestä NHL-pelistä… Sen tunteen näkeminen oli upeaa. Hän on todella sympaattinen kaveri ja emme voisi olla onnellisempia hänen puolestaan, Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan kehui ottelun tauottua.

Ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikassa pelaava vuoden 2019 seitsemännen kierroksen varaus on esittänyt tällä kaudella vahvoja otteita farmiliiga AHL:ssä. Pienikokoisella laitahyökkääjällä on 53 ottelun jälkeen koossa tehopistesaldo 17+17=34.

LUE MYÖS: Tuskasta irvistänyt Patrik Laine talutettiin pukukoppiin – suomalaistähti loukkasi polvensa NHL:ssä