Sidney Crosby uskomattomaan saavutukseen! Wayne Gretzkyn ennätyskään ei ole enää kaukana

© Kuva: Getty Images

Sidney Crosbyn nimi on kadonnut lähes kokonaan keskustelusta maailman parhaasta jääkiekkoilijasta. Se ei silti tarkoita sitä, että Crsobyn ura olisi hiipunut.

Tällä kaudella Crosby on pelannut 56 ottelua ja iskenyt niissä tehot 25+45=70. Lukema tarkoittaa sitä, että vaikka hän ei saisi enää yhtään tehopistettä loppukauden aikana, hänen kautensa päättyisi piste-per-peli -tahdissa.

Kyseessä on jo 17. kausi Crosbyn upealla uralla, jolla hän on iskenyt vähintään yhden tehopisteen ottelua kohden. Koko NHL:n historiassa ainoastaan Wayne Gretzky on pystynyt parempaan, eikä hänen ennätyksensäkään ole kaukana. Hänellä oli piste-per-peli-kausia 19 kappaletta.

Crosby jakaa tällä hetkellä NHL-historian kakkossijaa legendaarisen Gordie Howen kanssa.