Se vei voittoon asti: Pekka Virralta todella nokkela ja yllättävä peliliike jatkoajalla – ”Ei siinä mitään hassun hauskaa ollut – parhaat pelasivat”

© Kuva: Juha Tamminen

Liigan pudotuspeleistä karsiutuva SaiPa päätti kauden toiseksi viimeisen peliviikkonsa tyylikkäästi, kun se kaatoi Kaakkois-Suomen derbyssä KooKoon jatkoajan päätteeksi 2-1.

Se piti sisällään erään hämmentävän tapauksen. SaiPan valmentajisto heitti kentälle pääluotsi Pekka Virran johdolla peräti kolme pakkia – eli kentällä ei siis ollut hetkeen yhtäkään SaiPa-hyökkääjää.

Jatkoajan juonia punoivat KooKoon maalitilanteen tarkastustuksen jälkeen keskenään Kalle Maalahti, Elmeri Laakso ja Hugo Rikkilä.

Mistä oli kyse, Pekka Virta?

– Ei se ihan ensimmäistä kertaa ollut, puolustuksessa on vahvaa pelaajaa. Hyökkääjillä alkaa olemaan aika kova kuorma, muutamat hyökkääjät pelaavat isoilla minuuteilla, mestariluotsi sanoi Liigan nettisivuilla julkaistussa lehdistötilaisuudessa.

– Pakit pystyvät pelin alla ehkä paremmin säästää itseensä, meillä on siellä kokeneempia pelaajia. Annettiin Köllille (Maalahti) mahdollisuus hyökätä, pärjää tässä sarjassa.

– Idea oli se, että alkoi mietityttämään, ketkä hyökkääjistä jaksaa pelata. Ollaan pelattu joskus niin, että on kaksi pakkia ja yksi hyökkääjä. Tulos ei ole ollut sen huonompi. Ja me ei ihan hirveästi rankkareihin haluttu.

– Ei siinä mitään hassun hauskaa ollut. Parhaat pelasivat, Virta kertoi yllättävän, mutta samalla eittämättä loogisen kuuloisen tapauksen taustoista.

Virran veto oli todella nerokas, kun kyseinen kolmikko hankki KooKoolle jäähyn. Seuranneella ylivoimalla SaiPa niittasi voittomaalin Ville Petmanin osuttua.