Liigakevään yksi kuumimmista puheenaiheista on ollut yleisömäärien raju heittely paikkakuntakohtaisesti. SaiPan ja Sportin taannoisen kohtaamisen näki ainoastaan noin 700 silmäparia, perjantaina Tapparan ja Kärppien kohtaamista seurasi yli 10 000 katsojaa.

Jukurien ja HIFK:n lauantain matsiin on tulossa ennakkotietojen mukaan tupa täyteen.

Ajoittaisten heikkojen katsojamäärien takia Liigan markkinointi on saanut ainakin sosiaalisessa mediassa rapaa sivustaseuraajilta.

Jukurien luotsi Olli Jokinen lähetti perjantain SaiPa-pelin jälkeen tärkeän viestin liittyen markkinointiin, jossa on eittämättä pointtinsa.

– Kaikki kunnia kuuluu sinne (pelaajille). Ihan turha tässä on valmentajaa nostaa, pelaajien peli – muistetaan se aina. Liiga voisi ruveta markkinoimaan pelaajia enemmän esille. Tämä ei ole Olli Jokisen Jukurit. Tämä on koko Mikkelin Jukurit, kaupungin ja yhteisön joukkue, Jokinen painotti Liigan nettisivuilla julkaistussa lehdistötilaisuudessa.

Osuva näkemys. Liigaa ei kieltämättä ole liikaa markkinoitu pelaajien kautta. Pitää muistaa sekin, että sarja on tänä keväänä paperilla kovempi kuin aikoihin esimerkiksi KHL:stä tulleiden vahvistusten ansiosta.

Jokinen jatkoi vielä puhettaan painottaen, miksi valmentajistoa ei hänen mukaan kannata nostaa framille – olkoonkin, että luotsi on tehnyt Jukurien peräsimessä historiallisen kovaa työtä. Viimeisin meriitti on CHL-paikan saaminen.

– Tämä joukkue tulee olemaan täällä todella pitkään vielä sen jälkeen, kun nyt hommissa olevat henkilöt poistuvat paikalta.

– Minun mielestä ei kannata valmentajien merkitystä korostaa liikaa – jääkiekko on pelaajien peli. Valmennustiimin tehtävä on auttaa pelaajia pääsemään unelmiin ja kehittää heitä. Sitä kautta joukkuepeli paranee.

– Meillä on ollut todella sitoutunut joukkue päivästä yksi lähtien – terveellä itseluottamuksella varustettu joukkue, joka on harjoitellut hyvin jäällä ja oheisella. Kaikki on hyvässä kunnossa.

– Kun olet sellainen ja fyysisesti vahva, antaa se itseluottamusta.

Liiga lauantaina klo 17:
HPK-SaiPa
Ilves-KalPa
Jukurit-HIFK
KooKoo-Pelicans
Lukko-Tappara
Ässät-Sport