SuomiKiekko ennakoi kaikki Liigan pudotuspelien otteluparit. Nostamme esiin joukkueiden vahvuudet ja heikkoudet, vaarallisimmat pelaajat sekä ottelusarjaennustuksen.

Tässä artikkelissa käymme läpi runkosarjan ensimmäiseksi sijoittuneen Tapparan sekä kymmenenneksi jääneen Lukon välisen puolivälieräsarjan.

Vahvuudet ja heikkoudet

Vahvuudet

Runkosarjan voiton jälkeen Tapparan vahvuudet ovat erittäin hyvin selvillä. Anton Levtchi on koko Liigan vaarallisin pelaaja, mutta kirvesrintojen hyökkäyksestä löytyy hänen lisäkseen tähtipelaajia hurja määrä. Waltteri Merelä, Kristian Kuusela, Tyler Morley ja Patrik Virta pelasivat todella vahvat kaudet. Heidän lisäkseen Tappara-hyökkäyksestä löytyy vielä paljon potentiaalia, sillä Charles Bertrand, Otto Rauhala ja Jukka Peltola eivät olleet runkosarjassa parhaimmillaan. Hyökkäyksessä on niin paljon leveyttä, että heikompaa hirvittää.

Tapparan ehdottomaksi vahvuudeksi on myös luettava alivoimapeli. Runkosarjassa kirvesrintojen alivoimaprosentti oli hurja 88,28.

Lukon runkosarjan loppu oli erittäin sekava. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella seura kuitenkin todisti saaneensa rivejä kasaan. Puolustuspeli toimi erinomaisesti, ja maalivahti Lassi Lehtinen oli taas oma varma itsensä vaikean runkosarjan jälkeen. Lukko on siis jo saanut maistiaisen tosipeleistä. Onko raumalaisjoukkue valmiimpi, kun sarja alkaa?

Suhteessa Tapparaan Lukon selvä vahvuus on kiekollisissa puolustajissa. Vili Saarijärvi ja Thomas Grégoire ovat hurjia viivapelotteita, jollaisia Tapparalta ei löydy. Erityisesti pakkien pistepörssin voittaja Saarijärvi on vaikea pysäytettävä.

Vili Saarijärvi astui hienosti Robin Pressin jättämiin saappaisiin.

Heikkoudet

Runkosarjavoittajana Tapparan pelistä on vaikea löytää isoja heikkouksia. Joukkueen puolustuksen kiekollinen osaaminen ei oikein päässyt oikeuksiinsa. Otto Leskisen hankinta on kuitenkin korjannut tilanteen, ja nyt Tapparallakin on oma pelote siniviivalla.

Runkosarjan lopussa Lukon pakka oli täysin levällään. Kovista yksilöistä huolimatta oikein mikään ei toiminut, ja joukkue oli isossa vaarassa pudota pudotuspelien ulkopuolelle. Voitto HPK:sta oli hieno saavutus, mutta hämeenlinnalaisilla oli isoja maalintekovaikeuksia jo aiemmin. Miten mahtaa Lukon puolustus ja maalivahtipeli suoriutua nyt, kun vastassa ei ole enää maalinteon kanssa kamppaileva kriisijoukkue?

Vaarallisimmat aseet

Anton Levtchi, Tappara

Pistepörssin voittaja Levtchi on koko Liigan vaarallisin mies. Taitoa löytyy, luistin liikkuu ja itseluottamus on tapissa. Iso kysymysmerkki on, jatkuuko sama suoritustaso myös pudotuspeleissä. Levtchi oli liekeissä myös viime kaudella, mutta pudotuspeleissä taso romahti. Nyt uskoa Liigan supertähteen kuitenkin löytyy.

Vili Saarijärvi, Lukko

Saarijärven pelikäsitys siniviivalla on kaunista katsottavaa. Kiekko liikkuu komeasti ja vaarallinen laukaus teki tuhoa 17 kertaa runkosarjassa. Saarijärvi oli iso syy sille, miksi Lukon ylivoima oli runkosarjassa niin vaarallista.

Näin ottelusarjassa käy

Tappara ja Lukko kohtasivat pudotuspeleissä myös viime kaudella. Tuolloin Lukko oli välieräsarjassa suvereenisti parempi voitoin 3-1.

Tällä kertaa joukkueiden voimasuhteet ovat toisenlaiset. Tappara lähtee sarjaan aivan ylivoimaisena ennakkosuosikkina. Kirvesrinnoilla on paperilla selvästi parempi joukkue, minkä lisäksi Tappara on pärjännyt paremmin myös kaukalossa. Peli on paljon vapautuneempaa ja luovempaa kuin pahasti tuskailleella Lukolla.

Lukko laittaa parhaansa mukaan vastaan, mutta mitään ei ole tehtävissä. Tämä sarja on tasoeroltaan puolivälierin selkein ja Tappara saa mukavan hengähdystauon ennen välieriä.

Tappara jatkaa välieriin otteluvoitoin 4-1.