SuomiKiekko ennakoi kaikki Liigan pudotuspelien otteluparit. Nostamme esiin joukkueiden vahvuudet ja heikkoudet, vaarallisimmat pelaajat sekä ottelusarjaennustuksen.

Tässä artikkelissa perkaamme runkosarjan kasin KooKoon ja ysin Pelicansin väliseen ottelusarjan.

Vahvuudet ja heikkoudet

Vahvuudet

KooKoo on ennen kaikkea duunarijoukkue. Kouvolalaiset paiskivat töitä hurjalla intensiteetillä kaukalon kummassakin päässä. Joukkueessa ei ole selkeää ykkösketjua, vaan vastuu jakautuu tasaisesti koko kokoonpanon kesken. Näin ollen KooKoo pystyy vyöryttämään läpi ottelun neljällä kentällä ilman, että Pelicans pystyy vetämään henkeä välissä.

Pelicansin suurin vahvuus on ykkösketju ja hyökkäyksen tähtipelaajat. Lukas Jasek ja Jiri Smejkal ovat poikkeuksellisia yksilöitä, jotka on todella vaikeaa nollata. Tshekkikaksikon kemiat ovat viihdyttävää katsottavaa, ja itseluottamus on selvästi tapissa. Samanlaisia isoja ratkaisijoita ei KooKoon kokoonpanosta löydy.

Kummankin joukkueen vahvuudeksi pitää lukea myös maalivahtipeli. Pelicansin Patrik Bartosak (92,6%) ja KooKoon Nick Malik (92,2%) kuuluvat Liigan maalivahtien eliittiin. Kumpikin kykenee upeisiin torjuntoihin, jotka kääntävät pelejä. Tshekkivahtien kaksintaistelua kannattaa seurata suurennuslasin kanssa.

Heikkoudet

KooKoon tasaisuus on käänteisesti myös joukkueen heikkous. Joukkueen hyökkäyksestä puuttuvat varmat maalintekijät ja ratkaisijat. Teemu Rautiaisesta sellaista odotettiin, mutta Sveitsistä palannut pistenikkari on ollut valtava pettymys. Herääkö hän nyt, kun joukkue tarvitsee pudotuspeleissä ratkaisijaa?

Pelicansin isoin murheenkryyni on ollut kolmosketju. Leevi Tukiaisen, Henri Nikkasen ja Brad Lambertin muodostama kolmonen liikkuu liukkaasti ja pörrää tehottomasti, mutta parhaat maalipaikat nähdään omassa päässä. Kypsyys puuttuu. Tämä näkyi runkosarjan päätösottelussa, kun Nikkanen syötti HPK:n Markus Nenosen läpiajoon ja auttoi HPK:n tasoihin. Pudotuspeleissä nuorisolta kaivataan jämäkkyyttä ja kypsyyttä.

Patrik Bartosak on ollut jälleen hurjassa vireessä Pelicansin maalilla.

Vaarallisimmat aseet

Heikki Liedes, KooKoo

Heikki Liedes tietää, mitä pudotuspeleissä menestyminen vaatii. Hän johdatti Lukon viime vuonna mestaruuteen joukkueen kapteenina. Nyt Liedeksellä on kenties vielä suurempi rooli KooKoossa. Häneltä voi odottaa hurjaa taistelua ja likaisia maaleja lähietäisyydeltä. Liedes paukutti runkosarjassa 20 häkkiä, joilla irtosi maalipörssin jaettu 10. sija.

Jiri Smejkal, Pelicans

Jiri Smejkalia on vaikeaa pysäyttää. Kookas tshekkihyökkääjä pystyy tekemään maaleja ohjaamalla, irtokiekoista sekä erinomaisella rannelaukauksellaan. Vaikka Smejkal kävi edustamassa maataan olympialaisissa, hän jäi silti vain yhden osuman päähän maalipörssin voitosta. 25 maalia 44 otteluun kertoo kovaa kieltä Smejkalin tasosta.

Näin ottelusarjassa käy

KooKoo näytti runkosarjan lopussa, että sen duunaripelaajat voittavat kaksinkamppailut kovalla prosentilla Pelicansia vastaan. Lahtelaisten kokoonpanosta löytyy heikkoja kohtia, jollaisia KooKoolla ei ole.

Laadukas maalivahtipeli pitää tässä sarjassa lukemat pieninä ja tasaisina. Pelicansin tähtipelaajat onnistuvat maalinteossa, mutta eivät tarpeeksi usein. KooKoo on lopulta ottelusarjassa vahvempi.

KooKoo jatkaa puolivälieriin voitoin 2-0.