Buffalo Sabresin ja Toronto Maple Leafsin välillä pelatusta ulkojääottelusta otsikoihin nousi pari yllättävää seikkaa. Ensinnäkin Buffalo onnistui voittamaan 5-2, toiseksi vaahteranlehtipaitojen Auston Matthews poltti päreet päätöserän lopulla Rasmus Dahliniin pahemman kerran.

Ottelussa maalin iskenyt jenkkitähti huitoi erään maalineduskahakan jälkeen torikokousta kevyellä töytäisyllä aloittanutta ruotsalaista keskivartaloon ja kerran poikittaisella jopa kaulan alueelle. Pelaajien kahakan katkaisi Sabres-vahti Craig Anderson.

NHL:n nettisivuilla kerrottiin Suomen aikaa varhain maanantaiaamuna, että Matthews joutuu tapauksen takia kurinpidon käsittelyyn. Nimenomaan poikittaisen mailan jakaminen on se, miksi yhdysvaltalaista maalitykkiä on kuultava tapauksen jälkeen.

Kaunaa aiemmista tapauksista?

Buffalon nettisivuilla väitettiin, että Matthews olisi hermostunut jo ennen vääntöä Dahlinin kanssa. Sabresin Dylan Cozens niittasi jenkin jäähän aiemmin pelissä.

Tässä jutussa mainittujen tapausten jälkeen pelissä nähtiin vielä lopussa kahakka, jossa olivat mukana isäntien Tage Thompson, taklauksesta vastaamaan joutunut Cozens sekä Toronton Michael Bunting ja Ilja Mikhejev.

Dahlin painotti matsin jälkeen sitä, että Buffalossa on veljellinen ja yhteen hiileen puhaltava tunnelma – olkoonkin, että joukkue ei tule yltämään pudotuspeleihin.

– Pukuhuoneessa on havaittavissa se, että olemme velikultia. Välitämme toisistamme. Meillä on meneillään todella hyviä juttuja. Kaikki halauvat voittaa yhdessä, Dahlin sanoi seuransa kotisivuilla.