Onko tässä syy venäläiskiekkoilijoiden vaikenemiseen? Venäjällä mietitään hirvittävää lakia

Venäjän urheilijat ovat vaikeassa asemassa. Heidät on suljettu kaikista isoista kansainvälisistä kilpailuista Ukrainan sodan vuoksi, ja nyt käydään vilkasta keskustelua, pitäisikö heidän työskentely länsimaissa ylipäätään kieltää.

Tilanne on todella tulenarka erityisesti NHL:ssä, missä pelaa useita venäläisiä. Tähän mennessä he eivät ole juuri sodasta puhuneet suuntaan tai toiseen. Julkisuudessa on vaadittu, että Putinin ja sodan tuomitseminen pitäisi olla ehto NHL:ssä pelaamiseen.

NHL-toimitaja Rick Westhead paljasti Twitterissä, mistä venäläiskiekkoilijoiden hiljaisuus voi johtua.

– Olen ottanut yhteyttä moneen NHL:n pelaaja-agentteihin, joilla on venäläisasiakkaita, koskien Venäjän sotaa Ukrainassa. He ovat neuvoneet kaikkia pelaajia olemaan varovaisia. Venäjän parlamentti harkitsee uutta lakia, joka voisi tarkoittaa jopa 15 vuoden tuomiota ”valeuutisten” levittämisestä sotaa koskien, Westhead kirjoittaa.

LUE MYÖS: Venäläisurheilijoilta vaaditaan kannanottoja – nyt puhuu Teemu Selänne: ”Mitä sä tyhmä jääkiekkoilija oikein selität”